The Great Escape

UPDATE COVID19 – 8/09/2020

Incerta sunt tempora – het zijn onzekere tijden. Maar ook toelatingen die plots worden ingetrokken kunnen ons er niet van weerhouden om alles uit de kast te halen om de Great Escape toch te kunnen/mogen organiseren. We zijn dan ook trots en blij dat we kunnen meedelen dat de Great Escape doorgaat, maar dan een beetje anders.

Zoals steeds willen we jullie zowel een mooie wedstrijd aanbieden alsook laten proeven van de geweldige Legends Trails ambiance, maar daarom zullen we dit jaar een aantal aanpassingen moeten doen. Onze eerste prioriteit ligt erin de veiligheid en gezondheid van deelnemers en vrijwilligers te garanderen. Een aantal van de genomen maatregelen zijn:

 • Aan elke deelnemer wordt uitdrukkelijk gevraagd om niet te komen indien men in de 2 weken voor het evenement symptomen vertoonde die kunnen wijzen op een Corona besmetting. Dit is het geval bij minstens één van de volgende hoofdsymptomen die acuut ontstaan zijn, zonder andere duidelijke oorzaak: hoest; kortademigheid; pijn in borstkas; acuut geur en/of smaakverlies; terugkomen van een reis uit rode zone* – OF –  minstens twee van de volgende symptomen, zonder andere duidelijke oorzaak: koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusloop ; keelpijn; hoofdpijn; vermagering; waterige diarree; acute verwardheid; plotse val – OF – verergering van chronische respiratoire symptomen (longlijden, astma, chronische hoest…), zonder andere duidelijke oorzaak. Bij iedere deelnemer en vrijwilliger wordt de temperatuur gemeten voor zij toegang krijgen tot het terrein.
 • Great Escape zal dit jaar doorgaan op een alternatief parcours. In plaats van GE160 van Ettelbruck tot Maboge en GE80 van Clervaux tot Maboge, zal zowel start en finish in Petite Mormont zijn.
 • We hebben heel veel tijd en moeite gestoken in een prachtig parcours voor deze 2020 editie, waarbij je vele paden zal ontdekken waarop je nooit eerder hebt gelopen. We hebben ons uiterste best gedaan om een alternatief te maken dat even mooi, maar zeker ook even zwaar, is als de originele Escapardenne Lee- en Eisleck trails van de voorbije jaren.
 • Het opnieuw aangepaste parcours kan je vinden op http://greatescape.legendstracking.com/
  Je kan daar ook de gpx van het parcours downloaden, let er op dat je de laatste versie downloadt. Let wel op dat sommige delen (voornamelijk eerste 80km van de 160km) over privé terrein lopen en enkel op de dag van de wedstrijd toegankelijk zijn.
 • Support van familie of vrienden zal volledig verboden worden, niet enkel op het parcours zoals altijd al het geval was, maar ook in en rond de bevoorradingen. Dit moet ervoor zorgen dat we ons strikt aan de COVID19 opgelegde maatregelen kunnen houden. Dit wil ook zeggen dat er dit jaar geen pacers zijn toegestaan op de 160km.
 • Om grote groepen voor de start te vermijden zal er spijtig genoeg dit jaar geen pasta-party zijn voor GE160 en GE80. We hopen je natuurlijk te verwelkomen na de race voor onze legendarische GE BBQ, waarbij we dan ook weer de geldende maatregelen zullen moeten volgen.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht bij de start, het binnenkomen van de CPs en overal waar de afstandsregel van 1,5m niet bewaard kan worden. Het mondmasker mag afgenomen worden tijdens het lopen, van zodra je genoeg afstand hebt genomen van de andere deelnemers. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk om je mondmaskers mee te brengen.
 • Er zal gestart worden in waves voor de 160km Walk (1 wave), 160km Run (4 waves) en 80km Run (2 waves). Voor de 80km Walk voorzien we een vrije start tussen zaterdag 18h00 en 18h30.
 • Ook de registratie uren zullen aangepast worden aan deze waves. De samenstelling van de waves en de uren van de registratie voor de verschillende waves, zullen eind deze week meegedeeld worden.
 • Voor parking verwijzen we naar de parking van de barrage van Nisramont. Er zal een shuttle service voorzien worden. Meer details volgen later nog.

Verdere informatie volgt nog in de komende dagen, en we houden jullie op de hoogte via email, via onze website en onze social media kanalen.

Voor vragen kan je steeds terecht op legend@legendstrails.com

Go the Distance, Be a Legend,

Het Legends Trails team

—————————————————————————————

Escape from the Ardennes….! 160km of 80km doorheen het mooiste dat de Ardennen te bieden hebben. Trek je stoute schoenen aan, stap uit de dagelijkse sleur, en begin te dromen van wijdse open vlaktes en de mooiste landschappen.

Je zal 160km aan trails ontdekken in het hart van de Ardennen. Onderweg tal van kleine ontdekkingen – een historisch kruis, oude muren, kleine beekjes en rivieren – en grootse uitzichten. Feêrieke mist, een vluchtige glimp van een hert, de geur van versgemaaide velden, je zal overdonderd worden met indrukken die je ‘Great Escape’ tot een memorabele ervaring zullen maken.